'Met zijn allen kom je verder'

Placeholder for Samenwerken innovatieSamenwerken innovatie

16 maart 2023

Innoveren is cruciaal om als agrarisch bedrijf toekomstbestendig te blijven. Maar hoe doe je dat? Om leden hierbij te helpen, is ZLTO een samenwerking aangegaan met InnovatieTafels.

‘InnovatieTafels is een onafhankelijk, landelijk platform van ondernemers, kennispartners en experts’, licht manager Monique van Lieverloo toe. ‘In kleine groepen gaan ondernemers uit verschillende branches met elkaar in gesprek over innovatie. Met als doel elkaar te helpen innoveren door hun kennis en netwerk te delen. Samen kom je verder.’

Volgens de InnovatieTafels-manager is de verscheidenheid aan ondernemers een bewuste keuze. ‘Branchegenoten lopen vaak tegen dezelfde problemen aan en komen veelal met identieke oplossingen. Ondernemers uit andere sectoren kunnen heel anders tegen zaken aankijken. Dat levert nieuwe inzichten op.’

Naast agrarisch ondernemers spelen ook kennispartners een belangrijke rol. Denk daarbij aan bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen. Als kennispartner deelt ZLTO haar kennis binnen de gehele community en nemen experts uit de organisatie deel aan de ondernemerstafels.

Wensen en behoeften

ZLTO-medewerkers gaan regelmatig de rol op zich nemen als tafelvoorzitter. ‘Zij leiden de gesprekken en zorgen ervoor dat discussies in goede banen worden geleid’, aldus Edwin Lambregts van ZLTO.

Een InnovatieTafel komt zo’n vijf keer per jaar bij elkaar. Elke ondernemersgroep stemt de bijeenkomsten af op de wensen en behoeften van de deelnemers. Van Lieverloo: ‘We vinden het belangrijk dat ondernemers bereid zijn hun tijd en kennis te investeren. Het succes van een InnovatieTafel valt of staat met de betrokkenheid van de deelnemers.’

Landelijke beweging

Op dit moment zijn negen InnovatieTafels actief in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland, het verspreidingsgebied van ZLTO. ‘We hebben de ambitie om een landelijke beweging op gang te brengen en uit te groeien tot honderden tafels in heel Nederland’, vertelt Van Lieverloo.

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of deelnemen aan de InnovatieTafel?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, marktmanager, via telefoonnummer 06-10462790.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.