Sociale innovatie: een kans voor nieuw talent

Placeholder for Ineke CouwenbergIneke Couwenberg

Ineke Couwenberg

Marktmanager ABAB

Placeholder for Brainstorm innovatieBrainstorm innovatie

19 december 2023

Het grootste gedeelte van innovatiesucces is te wijden aan sociale innovatie. Sociaal innovatieve organisaties hebben tevreden medewerkers, zijn aantrekkelijkere werkgevers en maken meer omzet dan organisaties die niet investeren in sociale innovatie. Genoeg reden dus om met sociale innovatie aan de slag te gaan.

Innovatief organiseren

Slechts 25% van het innovatiesucces in Nederland wordt bepaald door R&D-investeringen. Technologische innovatie zorgt voor de creatie van kennis. Maar voor het goed toepassen en benutten hiervan is sociale innovatie nodig. De overige 75% van het succes is dan ook toe te schrijven aan sociale innovatie. Vlak dus zeker de impact van sociale innovatie niet uit.

Vernieuwend en aantrekkelijke werkgever

Organisaties die investeren in sociale innovatie zijn vernieuwender, trekken meer nieuwe klanten aan en hebben een hogere omzet dan organisaties die niet in sociale innovatie investeren. Ook zijn hun medewerkers tevredener en productiever. Bijkomend voordeel: ze worden gezien als een aantrekkelijke werkgever. En trekken daardoor ook makkelijker nieuwe collega’s aan.

Welke ruimte krijgen jouw medewerkers om kansen en mogelijkheden te verkennen? Hoe stimuleer jij ze om nieuwe producten, diensten of effectieve werkmethoden te ontwikkelen? Bijvoorbeeld in co-creatie met anderen om vervolgens de ideeën slim te vermarkten.

Samen innoveren

Sociale innovatie is een veelbesproken thema aan de InnovatieTafels. Van het vinden tot binden van talent tot ze laten groeien en bloeien in je organisatie. Aan tafel met ondernemers uit verschillende sectoren verkennen we vernieuwende oplossingen voor dit soort vraagstukken. Zo ontstaan er mooie samenwerkingen!

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of deelnemen aan de InnovatieTafel?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met  Ineke Couwenberg, via telefoonnummer 013-4647127.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.