Vertel ons jouw mooie, duurzame, innovatieve en bijzondere initiatieven

Placeholder for Monique van LieverlooMonique van Lieverloo

Monique van Lieverloo

Manager InnovatieTafels

Placeholder for labonderzoeklabonderzoek

10 februari 2024

Binnen de InnovatieTafels gaan we voortdurend op zoek naar mooie, duurzame, innovatieve en bijzondere initiatieven. Maar welke initiatieven we precies zoeken, dat weten we niet vooraf. Wij bedenken de Ć©chte innovaties niet zelf; ze zijn afkomstig van jou als ondernemer! Daarom is elk idee welkom en nemen we elk idee serieus in overweging.

Duurzame omgeving

Innovatie is mogelijk op veel manieren. Het kan een radicaal nieuw idee zijn of juist een slimme verbetering van een bestaand product of bestaande dienst. Waar we in ieder geval naar op zoek zijn, is een enthousiaste groep mensen in een bepaald gebied die kansen zien en willen zien om hun omgeving duurzamer te maken. Hoe en wat, dat bepaal je helemaal zelf en daar willen we met elkaar vooral van leren.

Vier aandachtsgebieden

Innovatie betekent de platgetreden paden verlaten en bestaande kaders doorbreken. Om aan te geven hoe breed we willen kijken, hebben we vier aandachtsgebieden benoemd waarbinnen innovaties kunnen plaatsvinden.

Mens

Ondernemen vraagt in de komende twintig jaar om andere vaardigheden en om een ander soort ondernemerschap. Initiatieven voor de InnovatieTafels kunnen dan ook betrekking hebben op jou als mens en ondernemer. Ben je leergierig genoeg om hierin stappen te zetten? En stap je mee in om samen met collega-ondernemers in volledig vertrouwen jouw kennis en vaardigheden uit te breiden?

Keten

Voor wie een gezond(er) verdienmodel wil, is het logisch om op zoek te gaan naar innovatie in de keten. Loop je al een tijdje vast of ervaar je onoverkomelijke drempels? Wil je verrast worden door de kracht van samen nadenken en brainstormen? Je zult versteld staan van wat er toch mogelijk blijkt te zijn als je er samen de schouders onder zet!

Technologie

Productieprocessen lijken vaak uit graniet gehouwen. Hoe mooi is het om kruisbestuiving vanuit een andere branche te ervaren? Om te ervaren waar nog niemand aan gedacht heeft? Om iets bestaands een nieuwe toepassing te geven. Zo komen we samen tot nieuwe oplossingen voor een duurzame toekomst.

Gebied en samenleving

Een wezenlijk deel van de oplossingen voor een duurzame toekomst is meer verbinding tussen de ondernemer en de burgers. Wil je samen met jouw omgeving aan de slag voor een nieuwe, betere toekomst? Betrek anderen in de regio en enthousiasmeer ze om mee te doen.

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of meedoen?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, manager InnovatieTafels, via telefoonnummer 06-10462790.