‘Innovatie gaat veel verder dan technologie en productontwikkeling’

Annalies Oomen en Mike Aldewereld

Greann

Ondernemers staan voor vele uitdagingen als het gaat om het vinden en behouden van medewerkers, het optimaliseren van processen en het verduurzamen van de organisatie. “Wij helpen ondernemers en ondernemingen op deze en andere gebieden om met een innovatieve aanpak hun groei te versnellen,” vertellen Annalies Oomen en Mike Aldewereld van Greann. Sinds eind 2023 zijn zij moderator en kennispartner van de InnovatieTafels.

Wat houdt jullie innovatieve aanpak in?

Annalies: “Wij beschikken over een team van veelzijdige interim professionals. Onze unieke werkwijze gaat verder dan alleen adviseren. Wij helpen onze klanten ook met de implementatie en uitvoering van onze adviezen. Dat doen we met een ondernemende houding, communicatiekracht en verandermanagementvaardigheden.”

En voor wie doen jullie dit?

Mike: “Wij richten ons op verandermanagement in organisaties die actief zijn in de primaire glastuinbouw, boomkwekerijen en de agri- en foodbusiness. De kracht van Annalies zit vooral in interim, dus tussen de ondernemer en de achterliggende organisatie. Zelf ben ik vooral bezig met (duurzame toekomst) strategie en ben ik de smeerolie tussen de ondernemer en de benodigde stakeholders.”

Hoe ziet jullie werkwijze eruit?

Annalies: “Wij brengen met een frisse blik nieuwe inzichten. We vertalen cijfers naar de praktijk en we komen met pragmatische optimalisatiekansen, waarmee ondernemingen uit de voeten kunnen. Ook staan we ze bij om de voorgestelde veranderingen te implementeren en waar mogelijk te versnellen, ongeacht of het strategisch, operationeel of organisatorisch is.”

Wat maakt jullie uniek?

Annalies: “Zoals gezegd gaan we verder dan alleen advisering. We pakken ook de uitvoering op. Hierbij maken we veel gebruik van junioren en werkstudenten. Dat is vaak wel even wennen voor onze opdrachtgevers. Dat was het voor ons ook trouwens, maar het werkt écht goed. We maken goede afspraken over de inzet van deze medewerkers en na verloop van tijd willen onze opdrachtgevers niet anders. Het is fantastisch om te zien hoe snel en innovatief werkstudenten te werk gaan.”

Waarom sluiten jullie je aan bij de InnovatieTafels?

Mike: “Ik heb zes jaar bij ABAB gewerkt als bedrijfsadviseur in de food en agri. Zo kwam ik in contact met de InnovatieTafels en heb al enkele tafels begeleid. Dat was leuk en waardevol. Fijn dus dat ik in mijn huidige rol bij Greann opnieuw gevraagd ben om aan te sluiten. Ook Annalies zag dat wel zitten. Innovatie is super belangrijk voor alle ondernemers en zeker ook voor onze klanten. Die willen we graag gaan uitnodigen voor een InnovatieTafel.”

Wat heeft jullie branche met innovatie?

Annalies: “Innovatie speelt overal en voor iedereen die naar de toekomst kijkt. Maar voor veel mensen beperkt innovatie zich tot technologie en productontwikkeling. In onze wereld gaat het echter veel verder en richten we ons met innovatie vooral op processen. Dus: hoe kun je processen zo goed mogelijk integreren in organisaties, hoe kun je efficiënter werken, organiseren of systemen gebruiken en hoe kun je verder verduurzamen. Veel bedrijven zien innovatie op deze gebieden nog als ballast, maar de omgeving eist wel innovatie van ze. Wij helpen om bedrijven deze ballast te verlagen en ze de voordelen van innovatie te laten zien en de InnovatieTafels kunnen hieraan bijdragen.”

Hoe zie je jullie rol binnen de InnovatieTafels?

Mike: “Als moderator bij eerdere InnovatieTafels heb ik vooral geleerd dat je zelf je mond moet houden en ervoor moet zorgen dat iedereen aan het woord komt. Goed luisteren dus, deelnemers prikkelen en de juiste vragen stellen. Dat is ook precies wat wij in ons werk doen.”

Annelies: “We zijn altijd kritisch in de samenwerking met onze klanten. Die eigenschap helpt ook als moderator of kennispartner. Daarnaast zijn wij goed in het samenbrengen van de juiste mensen en expertise, specifiek gericht op een project, thema of uitdaging. Ook dat is een waardevolle eigenschap om mee te nemen naar de InnovatieTafels.”

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of meedoen?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het stimuleren van duurzaam en toekomstgericht ondernemerschap? Meld je aan als kennispartner van InnovatieTafels via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, manager InnovatieTafels, via telefoonnummer 06-10462790.