‘Voor onze InnovatieTafel zoek ik toekomstmakers’

Peter Brouwers

ACT NOW

Netwerken en impact maken zit Peter Brouwers in het bloed. Met zijn Bredase netwerkorganisatie ACT NOW brengt hij ondernemende mensen met goede ideeën samen. Om ze te delen met gelijkgestemden of om ze naar de markt te brengen. Net als bij de InnovatieTafels staan innovatie en groei hierbij centraal.

Wie of wat is ACT NOW?

“Wij zijn een impactplatform voor ondernemers en experts. Als oprichter geloof ik in ondernemerschap en de toepassing van technologie, design en creativiteit om hedendaagse uitdagingen op het gebied van gezondheid, voeding, duurzaamheid en onderwijs op te lossen. Jaarlijks organiseren we meerdere bijeenkomsten, waaronder een jaarcongres met internationale topsprekers, workshops en de tentoonstelling ‘ACT’. Onze ambitie is om een terugkerend en belangrijk evenement te worden met internationale allure. We willen een ontmoetingsplek zijn voor ondernemers, managers en professionals, met oog voor inspiratie en samenwerking. Samen op weg naar groei en innovatie!”

Dat sluit goed aan bij de InnovatieTafels!

“Dat vond ik zelf ook toen ik tijdens een ABAB-congres kennismaakte met de manager InnovatieTafels Monique van Lieverloo. We raakten aan de praat en al snel maakte ze mij duidelijk dat het zinvol zou zijn om kennispartner te worden. Met ACT NOW beschikken we over een omvangrijk en waardevol netwerk in Breda en omgeving. Als netwerker pur sang richt ik me op een nieuwe InnovatieTafel in onze regio. De eerste uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit!”

Wat heb je zelf met innovatie?

“De ACT NOW community’s bestaan uit ondernemende mensen die impact willen maken. Impact hangt in mijn visie sterk samen met innovatie. Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen samen te brengen om te kijken hoe we dingen sneller, beter, anders en met meer impact kunnen doen. Dat zit echt in mij. Voor onze InnovatieTafel zoek ik toekomstmakers. Mensen die zich met hun onderneming richten op groei en innovatie, maar vooral ook breder willen kijken om innovatie in te zetten om gemeenschappelijke doelen aan te pakken.”

Wat voor doelen kunnen dat zijn?

“Dat kan heel breed zijn, omdat wij redeneren vanuit de Sustainable Development Goals. Voor mezelf kom ik vaak tot een doel door te kijken naar dingen, waaraan ik me erger. Als je naar de zorg kijkt bijvoorbeeld, dan vind ik het onvoorstelbaar dat we in een ontwikkeld land als Nederland nog te maken hebben met ellenlange wachtlijsten. Of het feit dat er zoveel kinderen met tegenzin naar de middelbare school gaan. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen bijdragen aan de oplossing van zulke problemen.”

Dat doen jullie ook bij ACT NOW?

“Jazeker, ik zal je een concreet voorbeeld geven. Het is een gegeven dat IT-bedrijven heel moeilijk aan personeel kunnen komen. Iedereen heeft het erover, maar vrijwel niemand richt zich op een oplossing. Daarom hebben wij de Code Club opgericht. Hierin hebben we verschillende partijen bij elkaar gebracht, waaronder ICT-bedrijven, het UWV en opleidingscentra. Regelmatig organiseren we als Code Club bijeenkomsten waar mensen kunnen ontdekken of een baan als IT’er voor hen geschikt is. Zo hebben we al tientallen vacatures ingevuld. Dat is impact maken!”

Hoe zie je jouw rol bij de InnovatieTafels?

“Vooralsnog ben ik de aanjager voor de InnovatieTafel in Breda. Ik zet het netwerk van ACT NOW in om ondernemers uit de regio hiervoor uit te nodigen. Misschien dat ik in de toekomst ook de rol van moderator op me neem. Verder ben ik aan het onderzoeken of we de nieuwe tafel op de een of ander manier onderdeel kunnen maken van onze ACTNOW ImpactTech Summit die we in mei organiseren.”

Wat vind jij belangrijk voor de InnovatieTafels?

“Het is belangrijk dat iedereen vrijuit kan spreken en zichzelf kan zijn bij de InnovatieTafels. Om tot innovaties te komen, moet je jezelf kwetsbaar durven opstellen en ook de mens achter de ondernemer laten zien. Verder maak ik dingen graag zo concreet mogelijk. Vragen stellen dus en duwen en trekken aan de deelnemers als het nodig is. Om zo tot concrete vervolgafspraken én acties te komen!”

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of meedoen?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het stimuleren van duurzaam en toekomstgericht ondernemerschap? Meld je aan als kennispartner van InnovatieTafels via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, manager InnovatieTafels, via telefoonnummer 06-10462790.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.