‘Wij willen ondernemers helpen hun dromen en ambities waar te maken’

Gijs van den Hombergh

Epiic

Enabling innovation is de belofte van Epiic, specialist op het gebied van innovatieadvies. Epiic, onderdeel van ABAB, biedt innovatieadvies aan ondernemers met vragen over businesscase development, intellectueel eigendom en interim consulting. Daarnaast weten de consultants van Epiic alles van financieringen en subsidies voor innovatietrajecten. “Daarmee is Epiic een logische kennispartner van de InnovatieTafels,” aldus Gijs van den Hombergh, manager Innovatie & Ontwikkeling.

Waar kennen we Epiic van?

“Mensen zouden Epiic kunnen kennen, omdat het de voortzetting is van Subsidiefocus. Dit bedrijf was jarenlang hét aanspreekpunt voor innovatieve ondernemers als het om subsidieadvies gaat. Maar ondernemers hebben zo veel méér vragen als het om innovatie, groei en ontwikkeling gaat. Daarom hebben we onze diensten de afgelopen jaren sterk uitgebreid. De laatste stap van onze transitie was een nieuwe naam, die past bij waar we voor staan. Daarom zijn we inmiddels actief onder de naam Epiic en luidt onze belofte aan de markt: Enabling innovation.”

En wat is jouw rol binnen Epiic?

“Mijn functie is manager Innovatie & Ontwikkeling en ik werk zowel voor ABAB als voor Epiic. Mijn werk voor ABAB richt zich op het vergroten van de interne innovatiekracht. Bij Epiic houd ik me bezig met het geven van innovatieadvies aan klanten. Wij kunnen ondernemers goed helpen bij de uitdagingen die innovatie met zich meebrengt.”

Wat houdt dit dan in?

“Wij willen ondernemers helpen om hun dromen en ambities waar te maken. Vaak begint dit met innovatieve ontwikkelingen. Ondernemers helpen we daarbij onder meer met businesscase development, het beschermen van intellectueel eigendom, projectmanagement, samenwerking, financiering- en subsidieadvies. Dat doen we met een team van enthousiaste en vakkundige consultants, die thuis zijn in de sectoren Agri & Food, Hightech, ICT en Tuinbouw & Veredeling. Wij weten precies wat er speelt in deze sectoren en we snappen waar de uitdagingen liggen; een belangrijke voorwaarde om innovatieprojecten te laten slagen!”

Wat heb je zelf met innovatie?

“Ik heb Communicatiewetenschappen gestudeerd en me vooral gericht op communicatie bij verandertrajecten; verandermanagement dus. Ik kijk naar de organisatorische aspecten van ondernemingen die willen innoveren. Want je kunt wel van alles willen, maar de mogelijkheden moeten er ook naar zijn. Je moet medewerkers meekrijgen en zorgen voor een klimaat, waarin verandering en vernieuwing mogelijk zijn. Ik heb jarenlang als subsidieadviseur gewerkt en dan kom je al snel bij ondernemers die zich bezighouden met nieuwe technologie die pas veel later wordt gebruikt. Dat vind ik echt mooi!”

Kun je daar een voorbeeld van geven?

“Ik heb mee mogen werken aan een aansprekend project voor het Maastricht UMC+. Dit was gericht op de inzet van kunstmatige intelligentie om patiënten die een hartfalenoperatie hebben ondergaan, sneller te helpen herstellen en terug te keren in de maatschappij. De inzet van AI en serious gaming, zonder gebruik te maken van een persoonlijke coach, maakt dit project echt innovatief. Het project is succesvol geworden en ik ben er trots op dat ik eraan heb mogen bijdragen.”

En wat wordt jullie rol bij de InnovatieTafels?

“Als innovatie-hub binnen ABAB heeft Epiic heel veel kennis van en ervaring met alle aspecten van innovatie. Als kennispartner kunnen we op allerlei gebieden experts laten aanschuiven bij de bijeenkomsten van de InnovatieTafels. Zelf ben ik graag van de partij als het om de organisatorische kant van innovatie gaat. Denk bijvoorbeeld aan het toekomstproof maken van de innovatiekracht binnen een bedrijf, het meekrijgen van medewerkers en het delen van kennis en ervaring met partners. Bij andere thema’s, zoals businesscase development of technology roadmapping kunnen andere gespecialiseerde collega’s aansluiten.”

Wat zijn je verwachtingen van de InnovatieTafels?

“Op dit moment heb ik nog geen bijeenkomst meegemaakt, maar ik heb er veel zin in. Ik denk dat de InnovatieTafels in een behoefte voorzien. Vanuit Epiic organiseren wij regelmatig vergelijkbare sessies, zoals de Agribusiness Booster, en die zijn ook erg succesvol. Innovatie gedijt uitstekend in kleine settings, waarin een aantal gelijkgestemde ondernemers in alle openheid met elkaar in gesprek gaan. Zo ontstaan mooie kruisbestuivingen. Ik zie dan ook een grote toekomst voor de InnovatieTafels door heel Nederland. De olievlekwerking is al in volle gang en ik hoop dat wij ons steentje als kennispartner kunnen bijdragen!”

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of meedoen?

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het stimuleren van duurzaam en toekomstgericht ondernemerschap? Meld je aan als kennispartner van InnovatieTafels via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, manager InnovatieTafels, via telefoonnummer 06-10462790.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.