Wat is een InnovatieTafel?

Steeds meer ondernemers erkennen het belang van samenwerken in innovatie. Ze zijn leergierig, bereid tot experimenteren en niet bang om hun onzekerheden te delen. Kijk jij graag over de grenzen van jouw eigen bedrijf heen? En wil je de dialoog aangaan met collega-ondernemers, partners en experts? Dan is deelname aan een InnovatieTafel echt iets voor jou.

Wat is een InnovatieTafel?

Een InnovatieTafel bestaat uit een groep van acht ondernemers uit diverse sectoren met belangstelling voor innovatie. Je komt minimaal vijf keer per jaar samen met twee moderatoren vanuit de kennispartners. In jouw zorgvuldig samengestelde groep word je omringd door waardige en uitdagende sparringpartners. Je kiest samen met de andere deelnemers de thema's die je tijdens de InnovatieTafel wil bespreken. Vaak schuift ook een expert op dat thema aan.

InnovatieTafels in de praktijk

'Wat ik mooi vind aan de InnovatieTafels is dat het op een laagdrempelige manier ondernemers met elkaar verbindt. Om uiteindelijk nieuwe innovaties met elkaar te bedenken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.'
- Monique van Lieverloo, manager en moderator InnovatieTafels

Waarom is jouw deelname een goed idee?

Dat innovatie belangrijk of zelfs cruciaal is, daarover zijn de meeste ondernemers het eens. Maar omdat het niet urgent is, komen de meesten er niet aan toe. En dat is zonde, want Nederland bulkt van de waardevolle inzichten om verdienmodellen te verbeteren en bedrijven te verduurzamen. Inzichten die antwoord kunnen geven op vragen als;

  • Hoe kunnen we als sector rechtdoen aan de belangen van individuele ondernemers én aan de ontwikkeling van een toekomstvaste voedselproductie?
  • Hoe kunnen we op verantwoorde wijze bijdragen aan biodiversiteit en milieuherstel?
  • Hoe combineren we een gezond verdienmodel met een gezonde omgeving?
  • Welk ruimtegebruik is duurzaam en haalbaar?

Antwoorden en oplossingen moeten zowel van ‘boven’ als ‘bottum-up’ komen. Door te innoveren in de dagelijkse praktijk, zien we snel wat werkt en wat niet. Als deelnemer aan een InnovatieTafel profiteer je daarbij optimaal van de kennis en ervaring van andere ondernemers. Bovendien heb je versneld toegang tot de kennis en contacten van de kennispartners.

Wat investeren de deelnemers?

Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Deelnemers investeren hun tijd, kennis en energie. Het concept van InnovatieTafels werkt alleen als deelnemers zich betrokken en verantwoordelijk voelen. Zo bewaken we gezamenlijk de continuïteit en het succes.

Samen aan de keukentafel

De bijeenkomsten van de InnovatieTafels vinden plaats aan de keukentafel van de deelnemers. Dilemma’s kunnen zo ter plekke in beeld worden gebracht. Bovendien is de keukentafel de plek waar het échte denkwerk in de praktijk vaak plaatsvindt.

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of deelnemen aan de InnovatieTafel?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, marktmanager, via telefoonnummer 06-10462790.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.