Placeholder for Header keteninnovatieHeader keteninnovatie

Keteninnovatie

Groei creëren, optimaliseren van processen en innoveren betekent in de meeste gevallen meer of anders samenwerken. Vooral met andere partners in de keten. Samen kom je verder.

Samenwerken kan met externe partijen en onderzoeks- en kennisinstellingen, maar het kan ook gaan om samenwerkingen met andere partners in de keten. Door anders samen te werken, kan de keten worden verkort en ontstaan er interessante kansen, ook om het rendement te verhogen.

Produceren in de korte keten

Steeds meer ondernemers tonen groeiende interesse in mogelijkheden voor afzet in de korte keten. In een ketensamenwerking voegen verschillende partijen opeenvolgend waarde toe aan een product of dienst, waarbij de focus ligt op het gemeenschappelijke resultaat. Produceren in de korte keten is dan ook een interessant en kansrijk thema met het oog op een duurzame toekomst.

Samenwerken aan effectievere innovatie

Ondernemers gaan op zoek naar keteninnovatie vanuit een groeiend bewustzijn over duurzaamheid. Daarnaast is er ook een financiële aanjager. Meer samenwerking in de keten leidt al snel tot effectievere innovatie. Het is dan de uitdaging om slimmer samen te werken, waarde toe te voegen aan de keten en samen het rendement in de keten te verhogen.

Keteninnovatie doe je samen

Een ketenbenadering bij innovaties maakt het mogelijk om tegenstellingen concreet te maken en sneller tot handelen te komen. Keteninnovatie betekent vooral samenwerken. Beloftes naar elkaar maken om de keten te realiseren en beloftes naar de buitenwereld maken over de prestaties die je samen wilt neerzetten.

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of deelnemen aan de InnovatieTafel?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, marktmanager, via telefoonnummer 06-10462790.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.