Placeholder for Header keteninnovatieHeader keteninnovatie

Sociale innovatie

Een duurzame toekomst vraagt om meer verbinding tussen ondernemers, hun medewerkers en de maatschappij. Om slimmer organiseren, goed leiderschap en continu blijven leren. Om sociale innovatie dus.Ondernemen vereist de komende decennia andere vaardigheden en een ander soort ondernemerschap. Meer dan ooit staat hierin de mens centraal. Jij dus. In jouw rol als ondernemer, werkgever en medeburger.

Medewerkers betrekken

Sociale innovatie gaat voor een belangrijk deel over het betrekken van medewerkers bij de vraagstukken die spelen binnen je bedrijf. Het kan veel opleveren als je de ideeën van medewerkers benut om te verbeteren en te innoveren. Slimmer werken dus door de ideeën van medewerkers structureel in te zetten voor de verbetering van je organisatie. Bij sociale innovatie komen de ideeën rechtstreeks van de werkvloer. Daarom werken ze vaak ook veel beter.

Hoe werkt sociale innovatie?

Steeds meer bedrijven hebben aandacht voor sociale innovatie. Soms bewust, maar vaak ontstaan er vanzelf initiatieven zonder het label ‘sociale innovatie’. Nóg beter! Waar het uiteindelijk om draait, is dat je je bedrijf slimmer, flexibeler en dynamischer inricht. Daarbij is het de kunst om met co-creatie meer naar buiten te treden en samen te werken met consumenten, klanten, bedrijven, overheden en externe instellingen.

En wat levert het op?

Sociale innovatie heeft meerdere voordelen. Om te beginnen financieel resultaat. Onderzoek van de Erasmus Universiteit wijst uit dat bedrijven waar sociale innovatie centraal staat, innovatiever en productiever zijn. Ook hun omzet- en winstgroei ligt hoger. Maar de winst ligt vooral ook op het gebied van betrokkenheid, verbinding en motivatie. En dat is zeker zo waardevol!

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of deelnemen aan de InnovatieTafel?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, marktmanager, via telefoonnummer 06-10462790.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.