Placeholder for Header keteninnovatieHeader keteninnovatie

Technologische innovatie

Bij innovatie denken we al snel aan technologische vooruitgang. En hoewel er meer vormen van innovatie zijn, is technologische innovatie nog altijd van grote betekenis.

Op basis van uitvindingen ontstaan technologische innovaties. Een nieuwe technologie toepassen om eenzelfde functie te vervullen (productinnovatie) of een nieuwe technologie gebruiken om oude producten opnieuw te realiseren (procesinnovatie). Er is veel mogelijk!

Productinnovatie

Voor ondernemers is meestal de grote vraag hoe ze hun producten of diensten kunnen innoveren. Moet je alles zelf doen en uitvinden of kun je ook profiteren van technologische innovaties van anderen? Een grote rol is weggelegd voor nieuwe technologie en de toepassing van artificial intelligence. Dat gaat niet alleen leiden tot nieuwe producten en betere versies van bestaande producten, maar ook tot een korte time-to-market.

Procesinnovatie

Bij technologische innovatie draait het niet alleen om nieuwe en betere producten. Een belangrijk onderdeel is ook procesinnovatie, waarbij het gaat om het sneller, efficiënter, klantgerichter of rendabeler maken van bedrijfsprocessen. Met als doel: operationele optimalisatie. Met andere woorden: je vernieuwt het proces dat aan je producten of diensten ten grondslag ligt. Zo kunnen ondernemingen nog veel efficiëntiewinst boeken door digitale transformatie.

Innovatie door kruisbestuiving

Universiteiten, onderzoeks- en kennisinstellingen en R&D-afdelingen van grote bedrijven zijn broedplaatsen voor technologische innovatie. Toch zien ook tal van ondernemers juist zelf het licht. Vanuit een issue of een ergernis in de dagelijkse praktijk creëren ze een oplossing die een technologische doorbraak blijkt te zijn. Door te praten met vakgenoten en ondernemers uit andere sectoren, ontstaan veel nieuwe inzichten. Dát is de waarde van de kruisbestuiving waar de InnovatieTafels om bekend staan.

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of deelnemen aan de InnovatieTafel?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met  Ineke Couwenberg, via telefoonnummer 013-4647127.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.

Ook interessant voor jou