Placeholder for Header keteninnovatieHeader keteninnovatie

Verdienmodel-innovatie

Voor wie een gezond(er) verdienmodel wil, is het logisch om als eerste op zoek te gaan naar innovatie in de keten. Maar breder én verder kijken is ook zinvol en biedt volop nieuwe kansen.

Er is heel wat aan de hand in de wereld. De energietransitie en voedseltransitie zijn daarbij veelbesproken thema’s die schreeuwen om innovatie. Ongeacht de branche waarin je werkt, is het altijd de uitdaging om met je verdienmodel onderscheidend te blijven.

Meer dan alleen geld verdienen

Hoewel het woord anders doet vermoeden, gaat het bij een verdienmodel over veel meer dan alleen geld verdienen. De uitdaging is om een zo groot en breed mogelijk publiek op een betekenisvolle manier te bereiken én dit op een economisch duurzame manier te doen. Dat vraagt om een blijvend flexibel businessmodel en om een economisch duurzame distributiestrategie.

Waarde blijven creëren

Europese plannen en nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van verduurzaming leiden tot grote veranderingen. De Green Deal stelt nieuwe, strenge eisen om duurzaam produceren af te dwingen. Ook de toenemende verstedelijking en vergrijzing hebben veel invloed. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf onder deze dynamische omstandigheden waarde creëert, levert en langdurig behoudt?

Samen aan de slag

Verdienmodel-innovatie is in het beste geval een gezamenlijke zoektocht van ondernemers, betrokken burgers, bedrijven en onderzoeks- en kennisinstellingen naar het optimaal combineren van duurzame principes en moderne technologie. Om zo te komen tot nieuwe partnerschappen, maatschappelijke diensten en nieuwe verdienmodellen. Gericht op continuïteit en een verbeterd rendement voor je onderneming, maar daarnaast ook op een verantwoord gebruik van grondstoffen en energie en een zo laag mogelijke belasting van klimaat, milieu en natuur.

Placeholder for innovatietafelinnovatietafel

Meer weten of deelnemen aan de InnovatieTafel?

Hebben we jouw interesse gewekt en wil je ook graag met collega-ondernemers aan de slag met innovatie? Meld je nu aan via het aanmeldformulier of neem contact op met Monique van Lieverloo, marktmanager, via telefoonnummer 06-10462790.

Volg InnovatieTafels nu ook op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn-pagina.